Yenilenebilir Enerji Yatırımları Rekor Kırdı !

Photo of author

By Mesut

Yenilenebilir enerji konusunda 2015 yılında 286 milyar dolar yatırım yapılarak küresel alanda bu konu ile alakalı bir rekor kırılmış olundu.

ABD’nin San Diego şehrinde açıklanan küresel rapora göre 2015 yılında yenilenebilir enerji dalları olan güneş enerjisi, su enerjisi ve rüzgar enerjisinde elde edilen yenilenebilir enerji miktarı rekor kırdı. Raporda yer alan bilgilere göre geçen yıl yenilenebilir enerji konusuna yatırımların rekor seviyeye çıktığı ve toplamda 147 gigavatlık enerji üreten yeni tesislerin kurulduğu belirtildi. Bu rakam toplamda 147 nükleer enerji santralinin ürettiği güce denk. Raporda ki rakamlara göre güneş enerjisi için toplam 55 gigavat, hidrolik enerji için 16 gigavatlık, rüzgâr türbinlerine ise 63 gigavatlık ek kapasite eklendi.

Yenilenebilir enerji konusunda ki yatırımlarda tabi ki de yenilenebilir enerji üretiminde zirvede olan ülkeler başı çekiyor. Yayınlanan raporda ki bilgilere göre yenilenebilir enerji konusunda ki en büyük yatırımlar sırası ile  Çin, ABD, Japonya, Büyük Britanya ve Hindistan’ dan geldi. Kişi başına yenilenebilir enerji yatırımların da ise Avrupa ülkelerinin durumları dikkat çekici. Kişi başına yenilenebilir enerji yatırımlarında listenin baş sıralarını avrupanın devleri kapladı. Raporda ki sıralamaya göre Danimarka, Almanya, İsveç, İspanya ve Portekiz bu konuda ilk 5 te yer alıyor.

Raporda Türkiye ile alakalı verilen bir bilgide oldukça sevindirici. Ülkemiz Çin’ den sonra en fazla solar ısıtma sistemi kuran 2. ülke oldu. Toplamda ise dünya üzerinde solar ısıtma sistemi kapasitesi en yüksek 4. ülke olduk.

REN21’in hazırladığı Yenilebilir Enerji 2016 Küresel Durum Raporu, geçtiğimiz yılın tamamı ve bu yılın başında ki verilere dayanılanarak hazırlanıyor. Rapor toplamda 700 konusunda uzman araştırmacı yazarın hazırladığı verilerle derlenmekte.

“Yenilenebilir Enerji Yatırımları Rekor Kırdı !” üzerine 5 yorum

  1. Afyon merkezden ben Aslan Öztürk. Selam web sitesi harbiden hayran bıraktı, facebookta paylaştım 03-10-2017 15:56:24

    Yanıtla
  2. Yenilenebilir Enerji Yatırımları Rekor Kırdı ! Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sivas merkezden ben Harun Koçak. merhaba arkadaşlar siteniz cidden hayran bıraktı, sağolun 28-07-2017 01:45:23 harika ötesi.

    Yanıtla

Yorum yapın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.